Scrisoare pentru mama…

mamaDraga mama,

ultima data cand ti-am scris ceva a fost o felicitare de 8 martie in scoala generala. Imi amintesc la 19 ani, ca abia asteptam sa plec de acasa… insa o data cu plecarea mea la facultate am realizat ca iti simt lipsa. A fost nevoie sa ma maturizez, sa locuiesc printre straini ca sa imi dau seama ca nu te-am inteles si te-am judecat de fiecare data… chiar daca scopul tau era binele meu.

Am ajuns mama si asa am realizat cate ai facut pentru mine. Iarta-ma ca nu ti-am multumit pentru tot ce mi-ai oferit, te-ai luptat ca eu sa am tot ce am nevoie si niciodata nu te-ai plans. Sigur nu ti-a fost usor… Mereu te-ai pus pe locul 2, oferindu-mi totul mie. Nu am stiu ce inseamna datoria de mama si cate lacrimi ai varsat cand eram bolnava sau cate nopti ai pierdut avand grija de mine. Imi dau seama acum ca tu esti cea mai buna prietena a mea si mereu mi-ai vrut binele.

Iarta-ma ca nu ti-am povestit tie, om bun, toate supararile mele, ca nu am plans in bratele tale la prima deceptie in dragoste… am ales compania colegelor de clasa, pe care le consideram prietene. Nu mereu ti-au fost pe plac alegerile mele, insa m-ai lasat sa traiesc pe pielea mea consecintele… stiai ca, chiar daca imi spuneai ca nu fac ce trebuie, tot nu iti acordam atentie. Din pacate a trebuit sa treaca timpul, am platit cu multi ani si nu pot sa mai retraiesc clipele frumoase impreuna cu tine. Imi cer iertare pentru vorbele rautacioase pe care ti le-am spus in adolescenta, te-am facut mereu sa plangi, nu am fost un copil perfect si te-am ranit cu comportamentul meu.

Te astept la mine, de data asta eu gatesc si vreau sa stam ca fetele de vorba… Iti multumesc pentru tot ce sunt astazi, iti multumesc pentru ca imi esti un exemplu pe care vreau sa-l urmez. Esti o mama minunata si o bunica iubitoare, imi place sa te vad cu piticii mei. Avem ocazia sa petrecem timp valoros impreuna… de data aceasta eu te aleg pe tine in fata celorlalte persoane, iar tu esti mama pentru a doua oara, pentru nepotii tai!

Cu drag,

fetita ta cu ochii mari si negri!

P.S: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei”  aici

One thought on “Scrisoare pentru mama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *