Dragul meu tata

Dragul meu tata,

nu ti-am scris niciodata, mama a mai primit felicitari de 8 martie… insa toate au un inceput. Nu am avut o relatie foarte apropiata, tu ai lucrat mereu de dimineata pana seara ca eu si mama sa avem tot ce ne este necesar. Iti multumesc pentru munca depusa, nu ti-a fost usor sa nu stai alaturi de noi. Insa din putinul timp petrecut impreuna am invatat multe de la tine. Stiu ca nu am fost un copil cuminte, insa tu, in ciuda faptului ca iti pierdeai rabdarea, nu m-ai lovit niciodata… in zilele noastre nu multi parinti se pot stapani… multumesc ca nu m-ai “educat” prin violenta ci prin vorba buna.

Poate iti doreai un baiat, insa stiu cand vorbesti de fata ta ti se lumineaza chipul. M-ai invatat sa merg pe bicicleta si imi repetai sa nu ma dau batuta. Nu m-am lasat tata niciodata si mereu am obtinut ce mi-am propus. Mi-ai aratat ca trebuie sa fiu darnica, sa impart ce am, tu niciodata nu veneai acasa cu mainile goale. Iti multumesc ca m-ai invatat sa nu invidiez lumea ci sa lupt daca imi doresc ceva. Nu te intelegeam in adolescenta de ce nu am voie sa ies in fuste scurte afara, acum vad multe fete care sunt mai mult dezbracate pe strada si ma intreb de ce tatal lor nu le interzice astfel de haine. Iarta-ma ca te-am suparat cu deciziile mele sau ca nu mereu te-am ascultat. A trebuit sa devin mama sa realizez sacrificiile tale… multumesc ca mi-ai fost alaturi. Ai devenit bunic, iar cand esti cu piticii mei parca te vad cu mine, esti grijuliu si ai mereu un zambet pe fata.

Te astept mai des in vizita, o sa-ti fac prajitura preferata si hai sa ne bucuram impreuna de zilele noastre. Multumesc, tata!

Cu drag,

fetita ta cu ochii mari si negri!

P.S: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei”  aici