Adio fumat pasiv!

adio fumat pasiv

sursa foto:metropotam.ro

Nu am treaba cu politica insa, in sfarsit, a aparut in Romanica o lege pe care o ador! A fost votat sa nu se mai fumeze in spatiile publice, restaurante, in locurile de joaca, iar primii castigatori sunt angajatii nefumatori din aceste localuri.
Recunosc ca in liceu am cochetat cu tigarile, curiozitatea mi-a dat impulsul sa trag din tigara sa vad cum e…. nu mi-a placut, m-am inecat… si asta a fost tot. Restul colegilor au gasit ceva placut si au continuat cu acest viciu. Totusi, toti am avut parte de fumat pasiv pentru ca mereu a existat un prieten fumator care ne-a “obligat” sa inhalam fumul lui. Respect decizia fiecaruia insa recunosc ca nu mai suportam sa merg in club si apoi sa fiu nevoita la 3 dimineata sa intru in cada si sa bag hainele in masina de spalat. Nu mai suportam sa merg cu taxiul, iar nenea sofer sa fumeze tigara dupa tigara. Sau cand ieseam sa luam cina, sa mananc pizza cu aroma de tutun. Cand am fost insarcinata am citit ca de mult afecteaza fumatul pasiv bebelusul, asa ca nu am putut iesi in restaurante, deoarece majoritatea nu aveau loc pentru nefumatori sau nu aveau un sistem de ventilatie eficient. Cand au aparut copiii mei, trebuia sa evit bancile din parc pentru ca liceenii stateau ciorchine pe ele fumand cu pofta. Sa mai amintesc si de chistocurile din nisipul unde se joaca minunile noastre? Sau daca vreau sa iau pranzul in oras, copilul trebuie sa-l las afara legat de carut ca pe un catel?

Da, sunt fericita, cu riscul ca pot naste si injuraturi la adresa mea ca avem o astfel de lege. Multi fumatori sunt suparati ca li se interzice accesul la localuri… fumatorilor nu li se interzice sa mearga in restaurant, ci doar sa fumeze inauntru. Sunt fericita ca nu mai respiram fum de tigara in parc sau ca nu trebuie sa le explicam copiilor ce face si de ce fumeaza tanarul de pe banca. Sunt fericita ca o sa pot merge cu puii mei in restaurant fara stresul fumului de tigara. Sunt fericita ca o sa mananc mancare cu aroma de orice si nu de fum. Sunt fericita ca ai mei prieteni fumatori o sa aiba mai putine tigari la activ si asa castiga sanatatea lor. Abia astept sa ies la restaurant cu toata familia.

Cu drag,

Ellie

P.S2: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei”  aici