Ziua internationala a prematuritatii

prematuri             Toti bebelusii sunt speciali, insa exista o parte din ei de la care ai ce invata. Sunt bebelusii care se grabesc sa isi intalneasca parintii, sunt mici, au uneori 800-1kg sau chiar mai putin si se tin cu manutele strans de ata subtire a vietii. Si lupta sa traiasca. Sunt speciali, ei invata ca te poti ridica de jos cu zambetul pe fata. Ei iti arata ca nimic pe lumea asta nu-i mai de pret decat viata. Ei reusesc  prin sprijinul parintilor, aud vorbele dulci si prind putere.

Copilul prematur invata de la inceput sa se bucure pentru fiecare clipa castigata. El a invatat sa respire mai intai cu ajutorul unor aparate, el a invatat sa manance printr-un furtun direct in stomacul fragil, el a invatat sa vada in urma unor operatii la ochisori, el a invatat sa stea in fundulet sau sa faca primii pasi prin ore chinuitoare la o sala de kineto. Un copil nascut prematur este o minune, un erou de care te minunezi zilnic cand il vezi. Ei sunt esentele tari din sticlutele mici.

O spun din proprie experienta, am invatat ca minunile exista… azi e ziua lor, ziua copiilor nascuti prematur. Bravo parintilor ca au trecut peste etapa asta, nimic nu se compara sa iti vezi copilul plin cu fire si sa nu-l poti lua in brate decat dupa ceva zile bune.

Bravo, micilor invingatori! Bravo Rares&Radu!

Cu respect,

mama de prematuri

P.S: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei”.