Lectii de viata!

sursa foto www.mags-nificent.com

sursa foto www.mags-nificent.com

Ne nastem. Invatam din prima secunda de viata cum sa respiram, sa plangem si sa mancam. Apoi invatam sa zambim, sa facem primii pasi, sa vorbim si sa scriem.

Trec anii si viata nu mai e “fata buna” oferind si lectii mai putin frumoase. Simtim esecul si durerea, invatam sa ne ridicam dupa fiecare dezamagire. Aflam ca oamenii sunt buni dar si ai naibii de rai. Realizam ca din numeroasele persoane care ne inconjoara, 1-2 ne ofera un sprijin. Insa singura fiinta care nu ne lasa sa cadem si ne ridica de jos… suntem noi. Intelegem ca un portofel ne ofera lucruri materiale nu si dragostea celui de langa noi. Invatam sa ne bazam doar pe propriile forte si intelegem ca uneori promisiunile oamenilor sunt fara continut.

Cand ajungem parinti, descoperim ca toate bijuteriile pe care le-am avea nu egaleaza bratele copilului in jurul gatului. Invatam ca rasul copilului nostru este cea mai frumoasa melodie. Invatam sa avem rabdare si sa luptam pentru ce ne dorim si cand reusim safisfactia este pe masura eforturilor depuse. Descoperim ca iubirea adevarata nu se masoara in cine romantice la restaurant, ci in imbratisarile partenerului, in pat, dupa o zi lunga si obositoare. Invatam ca nu trebuie sa judecam… și noi  putem gresi, dezamagi si rupe promisiuni.

Trebuie sa invatam in schimb sa toleram, încearca sa intelegi si ce iti pare greu de inteles. Tu creezi cocktail-ul din care bei… adauga un pic din toate: dragoste, o lingura de fericire, un strop de frumos si o picatura de toleranta.
Inveti, ca oricat ai invata, mai ai multe de invatat!

Cu drag,

Ellie

P.S: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei”  aici