Iubirea nu-i rasfat!

bebelusi

Daca mai aud in jurul meu ca ”e baiat mare, lasa-l sa mearga singur, nu-l mai tine in brate” sigur fac o criza de nervi.
Nu mai pot digera nici cu zeama de lamaie “daca il tot pupi sa vezi ce rasfatat ajunge”.
Intr-o zi am plecat cu copilul in brate la magazin, iar in cele 20 minute alocate traseului, am intalnit 2 vecine si o vanzatoare care “m-au urechiat” ca “o sa mi se urce in cap copilul”.
Urasc sa aud sfaturi de la alte mame care cred ca ele le stiu pe toate, iar faptul ca au crescut si ele la randul lor un copil le da atestat in “mama anului”.
Am ales o altfel de abordare in privinta educatiei copiilor mei, accept parerea celor din jur si cantaresc sfaturile primite… dar se pare ca daca nu aderi la “educarea pe stil vechi” esti aspru criticata!
Arunca cu pietre in mine ca vreau sa-mi tin copilul in brate si la aproape 2 ani cand mergem la magazin, in parc, sau prin casa!
Am ales sa ii spun mereu “te iubesc” si ii explic cand greseste nefiind nevoie sa-i aplic o palma peste fund! Nu-l las la TV si ma transform in cel mai fidel partener de joaca!
Vreau sa-l las sa-si aleaga ce-i place, vreau sa-l formez independent,  responsabil si nu unul supus, mereu cu capul plecat sa faca ce vreau eu!
Nu-s “mama perfecta” si imi cer scuze in fata omuletului de 86 cm cand gresesc fata de el.
Arunca cu pietre in mine, critica-ma pe la colturi, insa copilul meu o sa stie ce inseamna iubire, o sa stie sa isi imbratiseze sotia, o sa stie sa isi asume alegerile in viata, o sa stie sa isi ceara scuze cand greseste fata de un prieten si… o sa stie sa isi sune mama cand are nevoie de un sfat!
Daca a arata afectiune insemna rasfat, atunci copilul meu o sa se imbaieze in rasfat… in caz ca exista premiul “cel mai rasfatat copil” o sa castige locul 1, insa o sa fie 2 cu coronita… deh, sunt mama de gemeni.

Cu drag,

Diana

P.S: daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina de Facebook „Cufarul mamei” aici 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *