Mesaj pentru… fostul iubit!

Acum 9 ani, fix in aceasta perioada l-am intalnit pe A. Era prima mea iesire in unul din  cluburile bucurestene, iar el stia ca urmeaza sa apara bobocii sa guste din viata de noapte. Cum spune si cantecul “ne-am vazut, ne-am placut” si am inceput o relatie, care a durat 3 ani de zile. Ieri seara l-am revazut la un restaurant. Cei 6 ani de la ultima revedere nu au lasat multe semne asupra lui, eu fiind cea cu noutati, sunt sotie si mama. Din pacate nu ne vorbim, finalul relatiei nu a fost plin de diplomatie. Prima reactie a fost sa vreau sa vorbesc cu el, sa ne amuzam de copila ce eram si noua femeia de acum, insa mai mult ca sigur pleca fara sa vrea sa purtam un dialog. Ne-am privit, iar in mintea mea au trecut in cateva secunde mai multe secvente din cei 3 ani. Apoi ca niste straini am trecut mai departe… Daca as putea sa-i vorbesc i-as spune ca datorita lui, azi am o familie. Cred foarte mult ca oamenii pe care ii intalnim in viata noastra au un scop. Am invatat din greselile facute si nu le-am mai repetat si asa urmatoarea relatia a devenit o casnicie.

Eram o copila de 19 ani, imi era frica de Bucuresti, parasisem casa parintilor mei si eram singura printre multi straini. El avea 23 de ani si experimentase inceputul meu si deja era invatat cu schimbarea domiciliului. Visatoare, cu mintea la distractii, el m-a luat de mana si m-a adus cu picioarele pe pamant. M-a invatat sa fiu responsabila si mi-a dat incredere sa incerc sa fiu independenta. Am descoperit si partile urate ale unei relatii, gelozia fiind in ambele tabere, certurile din prea mult orgoliu si ambitia de a nu recunoaste greselile. Am vazut cat de usor poti sa-l ranesti pe cel ce te iubeste si am simtit durerea lasata de tradare si minciuna. Am invatat sa ma ridic de jos oricat de tare durea minciuna. Relatia noastra o consider o perioada de tranzitie, de la copila din provincie abia iesita de pe bancile liceului si femeia independenta si puternica de azi.

Acum sunt mult mai calma cand abordez o situatie critica si incerc sa gasesc solutii pentru a o rezolva, nu ca atunci cand ne certam si eram ca un vulcan nefiind dispusa la comunicare. Stiu ce inseamna sa minti si sa fii mintit si azi nu fac asta, nu imi doresc sa-l ranesc pe cel de langa mine. Mi-ai spus ca trebuie sa invat sa te ascult si sa incetez sa fiu egoista. Tu m-ai ajutat sa-mi modelez caracterul, am invatat cum sa fiu intr-un cuplu. Tot ce ti-am gresit am reusit sa cioplesc in urmatoarea relatie, reusind sa fiu comunicativa, receptiva si sincera. Nu stiu nimic despre viata ta personala, insa iti doresc sa iti formezi o familie si cred ca o sa ajungi un sot si tata minunat. Poate o sa avem ocazia sa vorbim sau poate nu, insa pana atunci iti spun doar… multumesc!

P.S. Multumesc Mara, ca mi-ai aratat o fila din viata ta si ca ai vrut sa public gandurile tale. Mi-ai amintit de trecut si cred, ca si tine, ca oamenii pe care ii intalnim au in rol in viata noastra.

P.S 2 : te invit sa ma sustii cu un like, pe pagina de Facebook,  „Cufarul mamei”.

Cu drag,

Ellie