4. Mesajul ei

– Ce simți?
Se uita în gol și cu un ton serios spuse:
– Furie, nervi și gust amar!
– Pentru ce, pentru cine?
–  Știi e amuzant, se dă o luptă în mine. Simt pe o parte furie pe toți bărbații, pur și simplu că ei există mă irită. Apoi nervi, căci de când am divorțat ei mă simt ca pe o pradă vulnerabilă… de parcă nu mai sunt la fel ca înainte. Au dreptate, sunt mai puternică dar ei nu știu asta… și gust amar pentru că el a putut să mă facă să mă deschid și a plecat!
– Corpul cum îl simți?
– Hm, păi slabit, complotează cu mintea și sufletul meu, fiecare celula mă doare, mă trezesc cu o greață dimineața și fară energie.
Și da, de o săptamână slăbise șase kilograme, nopți nedormite și epuizare… pășea cu pași mici spre autodistrugere.
– Câte zile au trecut de când nu ai mai vorbit cu el?
–  De trei zile nu mai știu nimic de el, pare puțin…dar..
– Cum te simți în legătură cu asta?
S-a ridicat de pe scaun mergând spre masă, lacrimile îi curgeau pe fața. Privea tabloul din cabinetul psihologului de parcă căuta răspunsurile în el.
–  Păi mă simt debusolată, omul cu care vorbeam non stop nu-i acolo să-mi răspundă la mesaje. Sunt ca într-un sevraj fără el… de ce să pleci și să închizi toate usile dupa tine? Ah, urăsc că am ajuns dependentă de el…
– Ce ai vrea să faci?
– Să- i scriu și să-mi răspundă,  nu vreau să-l pierd ca prieten…
– De ce nu-i scrii?
– Mi-e teamă că nu o să primesc răspuns, sau mai bine zis răspunsul dorit de mine.Îmi pare rău că din vina mea suntem în acest punct.
– Știi că îți vreau binele, așa că ai o temă.  Scrie un mail și eliberează prin cuvinte tot ce simți, scrie că-ți pare rău.
– Mi-e greu, i-am promis că nu-l mai caut și că accept că s-a terminat!
– Da, însă o să aștept mesaj legat de cum te simți după ce ai facut-o.
Toata seara a stat cu telefonul în mână, lupta era în mintea ei… să-i scrie sau nu … știa ca apoi o să apară un gol în stomac născut din  așteptarea mesajului de la el… iar să fie dezamăgită?  Și-a umplut paharul cu vin pentru curaj. “Cred ca toata sticla e soluția”. După primul pahar a început să tasteze: “Suntem doi necunoscuți care nu-și vorbesc… nu am avut răbdare unul cu celalalt … îmi pare rău că te-am făcut să pleci din viața mea! Sper să aflu ca ești bine, te îmbratișez!”
Sorbi și ultima picătură din al treilea pahar și se refugiase în patul ei. Amețită se băgase sub pătură și se simțea în siguranță, căci în vis erau încă împreună!

2 thoughts on “4. Mesajul ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *