17. Când trecutul bate la ușă…

Alarma suna în toiul dimineții, iar el s-a ridicat din pat mergând spre baie gata să-și intre în rutina zilnică. Un bărbat mereu atent la cum arată, alege o camașă albastră care îi vine perfect pe corp. Brunet, înalt, atletic și cu puțină barbă își pune în rucsac echipamentul de sala, scoate caștile și pleacă spre birou. De ceva luni de zile de când a ramas singur sala a însemnat pentru el locul unde poate să se relaxeze, unde mintea nu mai este ocupată cu gânduri. Pe drum tasta mesajul de “bună dimineața” iubitei lui, fiind deja ritualul lor. Știa că azi nu o să fie o zi ușoară, când a intrat în clădire un gol în stomac l-a lovit. Azi urma să stea toată ziua lânga fosta lui iubită. După o relație de lungă durată, totul s-a prăbușit… având urmele despărțirii în suflet. Devenise alt om, un om rece care nu mai avea puterea să se atașeze. Iesea aproape în fiecare seară în cluburi, stătea la bar singur sau însoțit de un prieten, mereu cu paharul lângă. Era ca un magnet pentru femeile care îl vedeau, ajungând încă din prima seara la el acasă.
Însă el își dorea altceva după aproape un an de la despărțire, voia să înceapă o relație… însă până acum nu reușea să simtă nimic pentru cele cu care interacționa.
Era speriat că a ajuns să fie un om fără sentimente… oare putea să simtă din nou ceva pentru o femeie?
A încercat o relație însă s- a terminat cu fuga lui de atașare.
A intrat în sala de sedință și a văzut-o din nou pe femeia care 4 ani de zile a fost alături de el. O stare de greață s-a activat instant și furia îi inundase rațiunea. Gustul amar al dezamăgirii îl simțea când o privea și teama că ea l-a schimbat să nu mai poată dărui totul pentru o altă femeie.
– Cum ești domnul meu?
–  Uite încep ședința… vorbim mai tarziu!
– Da, te pup! Zi ușoară!
– Mulțumesc!
– Ești ok?
– Nu chiar… am uitat să-ți zic… fosta e aici..  povestim după! Te pup Diana mea!

Lasă telefonul și o privea. Era diferită de cum o știa el… sau poate așa a fost mereu și nu a cunoscut-o cu adevarat.  Era convins că despărțirea lor a fost o decizie bună, era satul de scenele de gelozie pe care le primea mereu, reproșurile erau la ordinea zilei și multe jocuri de putere pe care oamenii mari le adoră să le facă. Compromisuri și șanse date că să repare o relație care părea perfectă l-au epuizat. Știa foarte bine că nu o să mai repete greșelile trecutului.

Frica lui că nu o să mai simtă nimic pentru o femeie s-a spulberat când a cunoscut-o pe Diana, având totuși multe ziduri de apărare… ea a reușit să-l facă să zâmbească.

– Bună, ce mai faci? l-a întrebat ea politicoasă.
– Bună sunt ok!  aștept să terminăm ziua asta că am multe de facut!
S-a așezat pe un scaun îndepărtat de ea, luând telefonul în mână și citea mesajele.
“Faptul că stau cu ea în cameră mă irită, pur și simplu când îi aud vocea simt o greață… mă simt în derivă fără să am un obiectiv… mi-e frică să nu sufar, mi-e teamă să mă deschid… mă sperie  ce a reușit această femeie să facă cu mine… mă sperie ce om am ajuns să fiu”
Firul ideilor a fost întrerupt de un mesaj primit: “Diseară hai să ieșim să luăm cina împreună! Mi-e dor să te vad!”
A zâmbit și ușor a reușit să se relaxeze… cum reușea ea de fiecare dată să-l facă să se simtă bine…
Tasta rapid: “Ieșim, abia aștept să te țin în brațe! ”

Privirea lui s-a mutat către fosta parteneră și își dorea intr-un mod ascuns in mintea lui ca ea să-l roage să se întoarcă ca să simtă durerea refuzului așa cum și el a simțit că nu poate respira fără ea.
Îi era teamă ca ea o să afle ca el a cunoscut pe cineva și că o să-l întoarcă din drum… însă știa ce femeie descoperise și nu voia să o piardă pentru un trecut întunecat. Știa că nu o să-i mai dea puterea să-l controleze… era decis să lupte pentru noua lui relație…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *